Wednesday, August 1, 2012

~ Ilham Itu Milik Allah

"Allah mendugamu kerana Dia tahu engkau mampu.. Allah memberikan ribut taufan, menjengah sebuah kehidupan, kerana DIA ingin hadirkan sebuah pengharapan. "

"Berharaplah hanya kepada tuhan (Allah), jiwamu pasti tidak akan dikecewakan. Yakin lah dengan penuh tawakkal penuh kesabaran, hanyasanya kesusahan itu pasti akan berakhir dengan kenikmatan"


*****♥ Benarlah betapa cinta Allah itu terlalu agung membahagiakan. Hatta cinta seorang suami kepada isteri, cinta seorang isteri kepada suami, cinta seorang ibu/bapa kepada anak-anaknya juga cinta seorang anak kepada kedua orang tuanya tidak akan dapat mengatasi cinta Allah kepada hamba-Nya... ♥

♥ Ingin diraih cinta Ilahi, namun mengerti siapa diri, rasa sukar untuk dikecapi cinta Rabbi

Tuhan.. hadiahkanlah kasihMu kepadaku..
Tuhan.. Kurniakanlah rinduku kepadaMu
Moga ku tahu syukurku adalah milikMu

Allah.. ku ingin 'pulang' (T_T)

*****

"Jangan putus asa walau betapa sukar pun laluan, Jangan lari dari masalah, walau ianya membawa seribu sengsara, Jangan merasa lemah walau ujian itu mengasak minda.."

"Sesungguhnya ujian itu sekadar jambatan sementara, akan hilang pergi han
ya dengan sabar sebagai ganti. Benarlah, kadangkala Allah hadirkan musibah agar engkau lebih mengerti, itulah cara dan didikan Ilahi."


"Justeru, saat engkau lapang isi lah dengan penuh erti, saat muda dan kuat engkau lalui lah dengan manfaat, saat nyawa masih ada engkau habisi lah dengan ibadah."


"Maka, gapailah impian ini, dalam kembara kehidupanmu dengan penuh azam dan nekad di hati. Semoga di hujung perjalanan itu nanti, kejayaan dan kemuliaan akan engkau miliki.. "

*****

"Apabila besar dewasa, ingatlah pesan ayah.. Bukan duit dan harta yang ingin ayah terima... Tapi anak yang dirindu itu yang ingin dimanja..."

"Hormatilah dan sayangilah ayah selagi nyawa dikandung badan. Usah dipersia kasih ayah dan pengorbanan, kelak apabila Allah menjemput kembali, tiada lagi yang akan ditemui.. yang ada hanya insan yang dirindui... "

"Peluang hanya sekali, Ayah hanya seorang diri.. Tiada dua atau tiga yang dapat mengganti, Maka hormatilah, sayangilah, kasihilah selagi mereka ada di sisi~

*****


"Usia senja namun tetap setia, menanti jodoh yang entah bila, yang muda sebahagian iman telah sempurna, bergelar suami isteri pada insan tercinta, membina bahagia mencapai redha, Sedang diri masih bertanya, di mana dirinya?"

"Benarlah, jodoh itu sungguh rahsia, hanya doa penghubung bicara, pada tuhan harapan dipersembah, moga si dia datang menjengah.""Usah bimbang jika jodoh belum tiba, Janji Allah pasti akan ada, Sudah tertulis sewaktu lahirnya kita di dunia.  Jodoh, ajal, rezeki semua ditentukanNya"


"Saat ini siapkan diri tetapkan hati, Dalami ilmu tingkatkan iman dalam diri, Bisik dan pujuklah hati, Sesungguhnya 'dia' juga sedang memperbaiki diri."Aina Amidin - AA

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...